De gang van Fysiotherapeutisch Centrum NijmegenFolder Fysiotherapie in de ThuiszorgFolder Manuele Therapie, KISS-syndroom

Fysiotherapie op haptonomische basis

Deze vorm van fysiotherapie stoelt op de visie van de haptonomie. Deze onderscheidt zich van de reguliere fysiotherapie door de link die gelegd wordt tussen de lichamelijke klacht en het emotionele welbevinden. Een lichamelijke klacht heeft zijn weerslag op het emotionele vlak en een emotionele instabiliteit of -blokkade heeft zijn uitwerking op het lichaam.
In de behandeling wordt het fysieke probleem aangepakt, toch staat hierbij niet de klacht, maar de hele mens centraal. Er wordt steeds een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen. De therapie is erop gericht dat de patiŽnt zich bewust wordt van de oorzaken van de lichamelijke klacht en de factoren die de klacht in stand houden.
Bij de fysiotherapie op haptonomische basis speelt het gevoel een grote rol. Door te voelen leert een mens zichzelf kennen. Door te voelen ervaart iemand aan den lijve wat goed voor hem of haar is. In het haptonomische contact wordt dit voelen door de directe aanraking bewust gemaakt en gestimuleerd.

Bij welke klachten en problemen?
                spier- en gewrichtsklachten
                houdingsklachten
                circulatiestoornissen (b.v. oedeem)
                spanningsklachten
                (chronische) hoofdpijn
                hyperventilatie
                buikklachten
                arbeidsgerelateerde klachten

Praktische informatie:
Tijdens de eerste sessie vindt een intake-gesprek plaats en wordt een behandelplan opgesteld.

De sessies duren 25 minuten.