Wij zorgen dat u in beweging blijft

Haptonomische arbeidsreïntegratie

Als je niet adequaat omgaat met vermoeidheid, pijn en stress leidt dit vaak tot een negatieve spiraal waar je alleen moeilijk meer uitkomt .

Met name onder druk, zoals in werksituaties raken veel mensen het contact met hun lichaam en daarmee met zichzelf kwijt. Dit kan leiden tot vermoeidheid, gevoelens van onvrede, verstoorde (werk)relaties en het ontstaan dan wel verergeren van lichamelijke of psychische klachten.

 

Haptotherapie bij arbeidsgerelateerde problemen is erop gericht om de balans tussen doen, denken en voelen te herstellen. Het contact met het lichaam weer te ervaren en de signalen die het geeft te leren herkennen en respecteren. Dit noemen we het  “interne kompas”. Onderliggende patronen kunnen hierbij aan het licht komen. Onbewuste patronen die je gezondheid en maar ook je prestaties niet ten goede komen.

 

Wanneer je je meer bewust bent van die patronen kan je ze sneller gaan herkennen en veranderen.  Er komt een verandering op gang waarbij je weer gaat luisteren naar je interne kompas, waardoor je ook onder druk vanuit vitaliteit en binnen je grenzen kunt presteren.

Grenzen zijn nodig om ruimte te creëren en je op een nieuwe manier (of juist weer zoals voorheen) te verbinden met je werksituatie en je werk (of ander werk) weer een welkome uitdaging wordt.

 

Het gaat er in therapie nooit om dat je iemand anders wordt, maar wel dat je steeds meer jezelf kunt zijn. En dat je mee kan bewegen op het leven zoals het zich aandient, waarin je niet altijd te kiezen hebt.

 

Voor wie en bij welke klachten

• Stress- en spanningsklachten

• Burn-out.  (ook het voorkomen van)

• Overbelasting, vermoeidheid.

• Chronische klachten, pijn.

• Moeite met het voelen en stellen van grenzen.

• Emotionele blokkade.

• Verwerkingsproblemen.

• Onzekerheid, negatief zelfbeeld .

 

De behandeling

Tijdens de eerste sessie vindt een intakegesprek plaats.
In de behandelingen die volgen begeleiden wij mensen door middel van aanraking en oefeningen om hun eigen kracht weer te vinden, zodat je stevig kunt gaan staan en het vertrouwen in jezelf kunt gaan voelen.
Van hieruit kan er weer ruimte ontstaan om je unieke mogelijkheden optimaal in te zetten.

 

Samen kijken we en maken we naast de Haptotherapie een geheel plan. Er zijn namelijk ook een aantal wat meer voor de hand liggende aandachtspunten zoals voldoende bewegen, een goede werkplek / werkhouding en omgaan met stress en werkdruk waar naar gekeken moet worden.

 

Vergoeding

Haptotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve geneeswijzen of (voor VGZ-verzekerden) beweegzorg.

Het is echter ook mogelijk dat de werkgever (een deel van) de kosten betaald. Wij kunnen als u dat wenst voor u  contact opnemen met uw werkgever en een offerte maken.

 

Praktische informatie

U kunt rechtstreeks bij ons terecht, met én zonder verwijzing van uw arts. De eerste afspraak is een intakegesprek. Daarin inventariseren we de problematiek en maken we een behandelplan. Indien nodig overlegt hij hierbij met uw bedrijfsarts of medisch specialist.

 

 

< terug naar startpagina

 

 

 

Samen, met onze collega therapeuten

mail naar Jeroen

 

Jeroen Gijselhart

Fysiotherapeut op haptonomische basis en GZ-Haptotherapeut.

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in mulligan en triggerpoint behandelingen.

Als haptotherapeut ben ik gespecialiseerd in kinderen en haptotherapie bij trauma.

Ik ben ook begeleider binnen het Big Move programma

Registratie:

 

BIG 29046727504

VVH lidmaatschap A633

mail naar Esther

 

Esther Goossens

Psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten.

Ook ben ik begeleider binnen het Big Move programma.

 

BIG 19042695804

mail naar Yvonne

 

Yvonne Geraedts

Fysiotherapeut  aan huis.

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kwetsbare ouderen in de thuissituatie. Waar mogelijk werk ik nauw samen met de thuiszorg.

 

BIG 89033640204

mail naar Denis

 

Denis Broeren

GZ-Haptotherapeut en Fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Mijn specialisatie ligt op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten en relatieproblematiek maar ook bij traumaverwerking, angststoornissen en chronische pijnklachten. Daarbij werk ik o.a. met ACT., EFT en Mndfullness.

Naast mijn werk als therapeut ben ik als docent verbonden  aan de academie voor haptonomie in Doorn en geef ik o.a. supervisie, leerbehandelingen, individuele werkbegeleiding en trainingen.

 

BIG 19033292404,

VVH lidmaatschap A 355.

 

 

mail naar Marianne

 

Marianne Brandsema

GZ-Haptotherapeut, fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de haptonomie, oedeemtherapie en ik ben daarnaast nog werkzaam in de (neuro)revalidatie. Als haptotherapeut kan ik je laten ervaren wat er in het gevoelsmatige contact met jezelf en met je omgeving gebeurt.

 

BIG 69033263104

VVH lidmaatschap A 713

mail naar Ciska

 

Ciska Steeneveld

 

Mijn specialisatie in de fysiotherapie ligt in de sportsector. Ik ben graag bezig met alles wat met bewegen te maken heeft. Dit kan zijn in de amateursport of topsport maar ook het 1 op 1 trainen en revalideren, of juist het geven van groepslessen. Naast fysiotherapeut ben ik ook gediplomeerd yogadocent.

 

Big registratie: 19914169204

 

mail naar Lenneke

 

Lenneke Vermeulen

Fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Als fysiotherapeut ben ik naast regulier fysiotherapeut ook oedeemtherapeut. Gespecialiseerd in fysiotherapie bij oncologie waar ik ook mijn haptonomische vaardigheden in meeneem. Verder geef ik haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

 

BIG 29050254404

mail naar Beate

 

Beate Schellekens

Fysiotherapeut en manueel therapeut

 

Als manueel therapeut onderzoek en behandel ik de wervelkolom, schouder, heup en enkel. Als fysiotherapeut met een holistische blik ben ik gespecialiseerd in dry needling, stabiliteitstraining en de begeleiding van mensen met artrose.

 

BIG 79064317904

Het team

024 322 84 18

Denis Broeren >

GZ-Haptotherapeut en Fysiotherapeut op haptonomische basis.

 

Jeroen Gijselhart >

Fysiotherapeut op haptonomische basis en GZ-Haptotherapeut.

Esther Goossens >

Psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Yvonne Geraedts >

Fysiotherapeut

aan huis

 

Beate Schellekens >

Fysiotherapeut en

manueel therapeut

 

Marianne Brandsema >

GZ-Haptotherapeut, fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Lenneke Vermeulen >

Fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

Ciska Steeneveld >

Algemeen fysiotherapeut