Wij zorgen dat u in beweging blijft

Psychosomatisch

In de psychosomatische fysiotherapie of fysiotherapie op haptonomische basis staat de hele mens centraal. Mensen die klachten hebben door spanning of stress of die last hebben van onverklaarbare klachten hebben baat bij deze therapievorm.

 

Net als mensen met verschijnselen van burn-out, chronische pijn en vermoeidheid.
Bepaalde levensomstandigheden of ingrijpende gebeurtenissen kunnen de balans tussen belasting en belastbaarheid van uw lichaam verstoren. De psychosomatisch en de haptonomisch geschoolde fysiotherapeuten kunnen u helpen bij het verminderen van de klachten die hiermee samenhangen.

 

De fysiotherapeut begeleidt u op haptonomische basis: hij of zij begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. U leert de klachten en signalen van uw lichaam te begrijpen, leert hoe uw lichaam werkt en hoe u daar zelf invloed op heeft. Lichaamsbewustwording is daarbij heel belangrijk. Samen gaat u aan de slag met het veranderen van de factoren die de klacht in stand houden. U leert ontspanningsvaardigheden toe te passen, ademhaling of adempatroon te verbeteren, uw algehele belastbaarheid te verhogen en lichamelijke en psychische grenzen aan te voelen en te respecteren.

 

De psychosomatische fysiotherapeut neemt de lichamelijke klacht als aangrijpingspunt, maar kijkt ook naar u als geheel persoon en naar uw leefomgeving. Daardoor is - met uw toestemming - soms samenwerking nodig met andere deskundigen, bijvoorbeeld met de verwijzend arts of een psycholoog. Wij stemmen onze activiteiten op elkaar af, zodat u zo goed en snel als mogelijk weer in balans komt!

 

Verschillende invalshoek

De psychosomatische fysiotherapie  en de fysiotherapie op haptonomische basis hebben een eigen invalshoek bij de behandeling van een klacht. Bij fysiotherapie op haptonomische basis staan het lichaamsbewustzijn, het emotioneel welbevinden, het gevoel en het interne kompas centraal.
Bij de psychosomatische fysiotherapie ligt het accent op het inzicht krijgen en in het aanleren van vaardigheden. Dit maakt dat psychosomatische therapie meer aansluit bij mensen die aanvankelijk wat rationeler in het leven staan.

 

< terug naar startpagina

 

 

 

Samen, met onze collega therapeuten

mail naar Jeroen

 

Jeroen Gijselhart

Fysiotherapeut op haptonomische basis en GZ-Haptotherapeut.

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in mulligan en triggerpoint behandelingen.

Als haptotherapeut ben ik gespecialiseerd in kinderen en haptotherapie bij trauma.

Ik ben ook begeleider binnen het Big Move programma

Registratie:

 

BIG 29046727504

VVH lidmaatschap A633

mail naar Esther

 

Esther Goossens

Psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Ik ben gespecialiseerd in het behandelen van fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten.

Ook ben ik begeleider binnen het Big Move programma.

 

BIG 19042695804

mail naar Yvonne

 

Yvonne Geraedts

Fysiotherapeut  aan huis.

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kwetsbare ouderen in de thuissituatie. Waar mogelijk werk ik nauw samen met de thuiszorg.

 

BIG 89033640204

mail naar Denis

 

Denis Broeren

GZ-Haptotherapeut en Fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Mijn specialisatie ligt op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten en relatieproblematiek maar ook bij traumaverwerking, angststoornissen en chronische pijnklachten. Daarbij werk ik o.a. met ACT., EFT en Mndfullness.

Naast mijn werk als therapeut ben ik als docent verbonden  aan de academie voor haptonomie in Doorn en geef ik o.a. supervisie, leerbehandelingen, individuele werkbegeleiding en trainingen.

 

BIG 19033292404,

VVH lidmaatschap A 355.

 

 

mail naar Marianne

 

Marianne Brandsema

GZ-Haptotherapeut, fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de haptonomie, oedeemtherapie en ik ben daarnaast nog werkzaam in de (neuro)revalidatie. Als haptotherapeut kan ik je laten ervaren wat er in het gevoelsmatige contact met jezelf en met je omgeving gebeurt.

 

BIG 69033263104

VVH lidmaatschap A 713

mail naar Ciska

 

Ciska Steeneveld

 

Mijn specialisatie in de fysiotherapie ligt in de sportsector. Ik ben graag bezig met alles wat met bewegen te maken heeft. Dit kan zijn in de amateursport of topsport maar ook het 1 op 1 trainen en revalideren, of juist het geven van groepslessen. Naast fysiotherapeut ben ik ook gediplomeerd yogadocent.

 

Big registratie: 19914169204

 

mail naar Lenneke

 

Lenneke Vermeulen

Fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Als fysiotherapeut ben ik naast regulier fysiotherapeut ook oedeemtherapeut. Gespecialiseerd in fysiotherapie bij oncologie waar ik ook mijn haptonomische vaardigheden in meeneem. Verder geef ik haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

 

BIG 29050254404

mail naar Beate

 

Beate Schellekens

Fysiotherapeut en manueel therapeut

 

Als manueel therapeut onderzoek en behandel ik de wervelkolom, schouder, heup en enkel. Als fysiotherapeut met een holistische blik ben ik gespecialiseerd in dry needling, stabiliteitstraining en de begeleiding van mensen met artrose.

 

BIG 79064317904

Het team

024 322 84 18

Denis Broeren >

GZ-Haptotherapeut en Fysiotherapeut op haptonomische basis.

 

Jeroen Gijselhart >

Fysiotherapeut op haptonomische basis en GZ-Haptotherapeut.

Esther Goossens >

Psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Yvonne Geraedts >

Fysiotherapeut

aan huis

 

Beate Schellekens >

Fysiotherapeut en

manueel therapeut

 

Marianne Brandsema >

GZ-Haptotherapeut, fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Lenneke Vermeulen >

Fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

Ciska Steeneveld >

Algemeen fysiotherapeut