Wij zorgen dat u in beweging blijft

Wat zijn uw klachten?

De meest voorkomende klachten ziet u hier rechts afgebeeld. Hoewel klachten soms op elkaar lijken kan de oorzaak van deze klachten sterk verschillen.

 

Door de intake en het onderzoek kunnen we een goed beeld krijgen van de klacht en de mogelijke oorzaak.

 

De aangeboden therapie wordt daarop afgestemd zodat de klachten verholpen worden en de kans op terugkeren van de klacht verkleind wordt.

 

Het gaat te ver om alle klachten hier op te sommen. Aarzel dus niet om ons te bellen. Ook als uw specifieke klacht op deze pagina niet vermeld staat

 

 Algemene klachten

• pijnlijke schouder

• kniepijn

• pijn in knie

• overbelaste knie

• muisarm /RSI

• pijn in pols

• pijn in arm

• ouderdomsklachten

• artrose van heup of knie

 

Sport gerelateerde klachten

• spierscheuring

• enkeltrauma

• verdraaide knie

• gekneusde ribben

• peesontstekingen

• aanhoudende pijn in spieren

 

Werk gerelateerde klachten

• nek / schouderpijn

• aanhoudende rugklachten

• verminderde bewegelijkheid van rug of andere gewrichten

 

Psychosomatische klachten

• onbegrepen lichamelijke klachten

• zowel mentaal als fysieke (over)belasting

 

 

 

Stress/
overbelasting

Door langdurige stress of spanning kunnen diverse fysieke en mentale klachten ontstaan. Naast het verhelpen van de klachten is het van belang dat je leert omgaan met spanningen en stressoren in je leven.

Oedeem

Overmatig vocht in armen of benen kan verschillende oorzaken hebben. Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het weefsel. Het komt door een verstoord evenwicht tussen de aan- en afvoer van vocht. Het uit zich in een gevoel van zwaarte, spanning of stuwing van de huid, een pijnlijk of tintelend gevoel en toename van de omvang van het lichaamsdeel.

Gewrichts-klachten

De verschillende gewrichtsklachten zijn door al onze therapeuten goed te behandelen. Wij hanteren diverse behandeltechnieken en zijn up to date  in de diverse behandelrichtlijnen. Waar nodig wordt onze Manueel therapeut ingeschakeld voor specifiekere diagnostiek en behandeling.

Hoofd- en
nekklachten

Hoofd en nek worden zwaar belast bij zowel concentreren, lezen, computerwerk en alles wat je met je armen doet en tilt.  Hiernaast hebben ook diverse spanningen een flinke invloed op de spanning van je nek en hoofd spieren. De klachten zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Solk/chronische pijnen

Een groeiende groep van onverklaarde klachten of onverklaarbaar aanhoudende pijn heeft onze speciale aandacht. De haptonomische of psychosomatische aanpak helpt hierbij.

Wij werken intensief samen met de 'pijnpoli' van het CWZ en het UMC Radboud.

Spierblessure

De verschillende pees en spierklachten zijn door al onze therapeuten goed te behandelen. Wij hanteren diverse behandeltechnieken en zijn up to date  in de diverse behandelrichtlijnen. Waar nodig wordt onze Manueel therapeut ingeschakeld voor specifiekere diagnostiek en behandeling.

Lage rugklachten

Je rug wordt zowel belast door tillen e.d. maar ook door passiviteit zoals zitten of autorijden. Het is van belang om na een goed onderzoek en diagnostiek te weten wat er speelt. Naast het verhelpen van de klachten is het van belang ze te herkennen en te kunnen voorkomen.Door onze verscheidenheid aan specialisaties hebben we de juiste aanpak in huis.

Artrose

Artrose klachten (aan diverse gewrichten) zijn vaak met  fysiotherapie en gerichte oefentherapie te verminderen. Het kunnen uitvoeren van dagelijkse activiteiten  en verminderen van pijn staan op de voorgrond. Wij nemen deel aan het Artrose netwerk vanuit de st. maartenskliniek en volgen daarmee de meest up to date scholingen op dit gebied.

Burn-out/
overspannen

Door langdurig over je grenzen te zijn gegaan ontstaan diverse fysieke en mentale problemen  zoals o.a. vermoeidheid die niet zomaar weer omkeerbaar is. Hier is een intensieve begeleiding  noodzakelijk. Vaak is er sprake van overmatige (werk)druk en overbelasting. Meer persoonlijke omstandigheden kunnen ook een rol spelen. Vanuit de Haptotherapie en psychosomatische benadering zijn deze klachten te verminderen en te voorkomen.

 

Samen, met onze collega therapeuten

mail naar Jeroen

 

Jeroen Gijselhart

Fysiotherapeut op haptonomische basis en GZ-Haptotherapeut.

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in mulligan en triggerpoint behandelingen.

Als haptotherapeut ben ik gespecialiseerd in kinderen en haptotherapie bij trauma.

Ik ben ook begeleider binnen het Big Move programma

Registratie:

 

BIG 29046727504

VVH lidmaatschap A633

mail naar Esther

 

Esther Goossens

Psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Ik ben werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut en gespecialiseerd in het behandelen van fibromyalgie, vermoeidheidsklachten en onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Je kan bij mij ook terecht voor haptonomie.

 

BIG 19042695804

mail naar Yvonne

 

Yvonne Geraedts

Fysiotherapeut  aan huis.

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kwetsbare ouderen in de thuissituatie. Waar mogelijk werk ik nauw samen met de thuiszorg.

 

BIG 89033640204

mail naar Denis

 

Denis Broeren

GZ-Haptotherapeut en Fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Mijn specialisatie ligt op het gebied van arbeidsgerelateerde klachten en relatieproblematiek maar ook bij traumaverwerking, angststoornissen en chronische pijnklachten. Daarbij werk ik o.a. met ACT., EFT en Mndfullness.

Naast mijn werk als therapeut ben ik als docent verbonden  aan de academie voor haptonomie in Doorn en geef ik o.a. supervisie, leerbehandelingen, individuele werkbegeleiding en trainingen.

 

BIG 19033292404,

VVH lidmaatschap A 355.

 

 

mail naar Marianne

 

Marianne Brandsema

GZ-Haptotherapeut, fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Als fysiotherapeut ben ik gespecialiseerd in de haptonomie, oedeemtherapie en ik ben daarnaast nog werkzaam in de (neuro)revalidatie. Als haptotherapeut kan ik je laten ervaren wat er in het gevoelsmatige contact met jezelf en met je omgeving gebeurt.

 

BIG 69033263104

VVH lidmaatschap A 713

mail naar Ushi

 

Ushi Geerts

Fysiotherapeut, gespecialiseerd in training en kachten rondom zwangerschap en medische training (oa. 60+ training)

 

Als fysiotherapeut, met achtergrond in Indiase dans en yoga, geef ik medische training waarin conditie, kracht, lichaamsbewustzijns en ademhaling centraal staan.

Daarnaast ben ik gespecialiseerd in training en klachten rondom de zwangerschap en geef ik ZwangerFit®.

 

Big registratie: 79065252404 (M. Geerts)

 

mail naar Lenneke

 

Lenneke Vermeulen

Fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Als fysiotherapeut ben ik naast regulier fysiotherapeut ook oedeemtherapeut. Gespecialiseerd in fysiotherapie bij oncologie waar ik ook mijn haptonomische vaardigheden in meeneem. Verder geef ik haptonomische zwangerschapsbegeleiding.

 

BIG 29050254404

mail naar Beate

 

Beate Schellekens

Fysiotherapeut en manueel therapeut

 

Als manueel therapeut onderzoek en behandel ik de wervelkolom, schouder, heup en enkel. Als fysiotherapeut met een holistische blik ben ik gespecialiseerd in dry needling, stabiliteitstraining en de begeleiding van mensen met artrose.

 

BIG 79064317904

mail naar Alina

 

Alina Dubrovina

Fysiotherapeut en En Msc Bekkenfysiotherapie

 

Dry Needling basis en hoofd-hals

Kwalitatief hoogwaardige zorg met een glimlach dat is waar ik voor sta. Na een studie aan de CIOS  heb ik de studie fysiotherapie met minor Manuele therapie (met lof) afgerond. Uiteindelijk heb ik me gespecialiseerd  tot Msc Bekkenfysiotherapie. Door brede praktijkervaringen, opgedaan in verschillende omgevingen, zoals ziekenhuis, voetbalvereniging (topklasse) en revalidatiecentrum,  wil ik mij graag inzetten voor het doorgronden van uw klacht(en), het opstellen van een onderbouwd behandelplan en het samen met u werken aan uw herstel.

 

Big nr: 69916692404

 

Copyright: Fysiotherapeutisch instituut Nijmegen  | Website ontwerp: Stilus grafisch ontwerp bno, Ton Lukassen

024 322 84 18

Het team

Denis Broeren >

GZ-Haptotherapeut en Fysiotherapeut op haptonomische basis.

 

Jeroen Gijselhart >

Fysiotherapeut op haptonomische basis en GZ-Haptotherapeut.

Esther Goossens >

Psychosomatisch fysiotherapeut en fysiotherapeut op haptonomische basis

 

Yvonne Geraedts >

Fysiotherapeut

aan huis

 

Beate Schellekens >

Fysiotherapeut en

manueel therapeut

 

Marianne Brandsema >

GZ-Haptotherapeut, fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

 

Lenneke Vermeulen >

Fysiotherapeut op haptonomische basis en oedeemtherapeut

Ushi Geerts >

Algemeen fysiotherapeut

 

Alina Dubrovina >

Fysiotherapeut en Msc Bekkenfysiotherapie